“Sketchbook 4 Human Rights” – Διαδραστική Ομαδική Έκθεση Τέχνης από το ART HUB Athens στην Αθήνα | The Project Gallery

Η δυναμική της τέχνης στην υπηρεσία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ART HUB Athens – “Art for Social Change” πιστό στο όραμά του για έναν βιώσιμο κόσμο χωρίς διακρίσεις, όπου η τέχνη θα αποτελεί το όχημα για συλλογική δράση και κοινωνική αλλαγή, παρουσιάζει στην The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι) από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2021, τη διαδραστική ομαδική έκθεση τέχνης “Sketchbook 4 Human Rights”.

Πρόκειται για μια έκθεση συνολικής παρουσίασης του Sketchbook 4 Human Rights Project, το πρώτο παγκόσμιο project που δημιουργεί βιβλιοθήκη από sketchbooks καλλιτεχνών, βασισμένα κι εμπνευσμένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), το οποίο γεννήθηκε ως γέφυρα συνομιλίας μεταξύ των δημιουργών, του ART HUB Athens και των οργανισμών που προάγουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και αποτέλεσε ερέθισμα και όχημα δημιουργίας, ευαισθητοποίησης και ανοιχτού διαλόγου.

Η έκθεση αποτελεί δράση του έργου «Sketchbook 4 Human Rights» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης το ART HUB Athens.

Μια σειρά από Sketchbooks καλλιτεχνών, δημιουργημένα αποκλειστικά για τους σκοπούς του project, θα εκτίθενται στο χώρο της έκθεσης, συνοδευόμενα από διαδραστικές δραστηριότητες/ εκθέματα που σκοπό έχουν να μας εισάγουν στον διάλογο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια ισότιμη κοινωνία υλοποιώντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο της έκθεσης, όπου η άμεση επαφή με τα εκθέματα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι επισκέπτες να επιμορφωθούν και να ευαισθητοποιηθούν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγεται από το ART HUB Athens, ανώνυμη έρευνα για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: “Save my Rights”, αποσκοπώντας στην καταγραφή των καθημερινών φαινομένων καταπάτησης των δικαιωμάτων, μέσω προσωπικών μαρτυριών που φωτίζουν ορατές και αθέατες όψεις τους προβλήματος. Δίνοντας φωνή σε όσα μας απασχολούν, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή.

Με την Τέχνη, ως κοινά αποδεκτή γλώσσα επικοινωνίας παγκοσμίως, το ART HUB Athens φιλοδοξεί να μετατρέψει το Sketchbook 4 Human Rights Project σε μελλοντικό σημείο αναφοράς έμπρακτου ακτιβισμού και στήριξης των ευπαθών ομάδων, ώστε να συνδράμει στην όλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης αλλά και παραγωγικής παρακαταθήκης για την κοινωνία μας.

Γιατί η αλλαγή ξεκινάει από εμάς.
ART HUB Athens – Art 4 Social Change

 

Πληροφορίες

Διοργάνωση: ART HUB Athens

Εκθεσιακός Χώρος: The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς), 1ος Όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

 

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, 18:00- 22:00

Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο 12:00- 20:00 (Κυριακή– Δευτέρα κλειστά)

Στο χώρο θα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid19, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Email: info@arthubathens.org / info@theprojectgallery.gr

Website: https://arthubathens.org / https://www.theprojectgallery.gr/

Είσοδος: ελεύθερη

 

* Το έργο “Sketchbook 4 Human Rights” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ ART HUB Athens.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

Η έκθεση «Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία» στην Αθήνα

«Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία»: η έκθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που φέρνει σε απευθείας διάλογο το σινεμά και τα εικαστικά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στην The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι) από την Πέμπτη 15 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Έμπνευση για την έκθεση έδωσε το βιβλίο του Αμερικανού κοινωνιολόγου Ρίτσαρντ Σένετ The fall of public man / Η τυραννία της οικειότητας (εκδόσεις Νεφέλη). Προφητικό όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1977 και πλέον επίκαιρο σήμερα δεδομένης της συνταρακτικής συνθήκης στην οποία ζούμε- καθοδήγησε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να συνθέσει το επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα. Παράλληλα, το Φεστιβάλ ανέθεσε σε δώδεκα Έλληνες εικαστικούς να δουν και να σχολιάσουν με όποιο τρόπο ήθελαν, ο καθένας και από μια ταινία αυτού του Προγράμματος, με άξονα σκέψης το βιβλίο.

Η έκθεση, σε επιμέλεια Ορέστη Ανδρεαδάκη, επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών (MoMus) Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2020. Το δεύτερο lockdown, ωστόσο ανάγκασε το Φεστιβάλ να προβάλει τις ταινίες του διαδικτυακά και να κρατήσει τα πρωτότυπα έργα στην αποθήκη, ενώ εκατόν τριάντα αναπαραγωγές τους αναρτήθηκαν σε τοίχους, κολώνες και φανοστάτες της πόλης ενισχύοντας την υπόσχεση μιας δημόσιας τέχνης η οποία (μπορεί και οφείλει να) αντιστέκεται στην τυραννική οικειότητα, για την οποία μίλησε ο Σένετ.

Οι δύσκολοι μήνες, του εγκλεισμού που ακολούθησαν μας υποχρέωσαν να επαναπροσδιορίσουμε τις νέες συνήθειές μας και τη λειτουργία της δημόσιας σφαίρας.

Τώρα, στο μεταίχμιο των κοινωνικών και πολιτικών επιπτώσεων της πανδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση Οικειότητα: Μια σύγχρονη τυραννία στην The Project Gallery. Προσπαθούμε να δούμε με άλλο μάτι την ζεύξη των εικόνων- κινούμενων ή στατικών και αφήνουμε τα δώδεκα έργα να ανοίξουν ένα νέο διάλογο για την συνολική εμπειρία της δημιουργίας, της θέασης, και της συμμετοχής σε κάθε τι δημόσιο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ιλεάνα Αρναούτου

Μαρία Βαρελά

Ζωή Γαϊτανίδου

Πέτρος Ευσταθιάδης

Ιάσονας Καμπάνης

Βασίλης Καρούκ

Αριστείδης Λάππας

Ηλιοδώρα Μαργέλλου

Ιάσονας Μέγκουλας

Μαργαρίτα Μποφιλίου

Πάολα Παλαβίδη

Σοφία Ροζάκη

 

Διοργάνωση: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Διάρκεια: 15/ 07/ 21- 15/ 09/ 21

Έναρξη: 15/ 07/ 21

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο 12- 8μμ

Επιμέλεια: Ορέστης Ανδρεαδάκης

Παραγωγή & Συντονισμός: Θάνος Σταυρόπουλος

Εκθεσιακός χώρος: The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι- Αθήνα, ΤΚ 10555)

Επικοινωνία: 2108706000/ 213 0436954

Email: info@filmfestival.gr / info@theprojectgallery.gr

website: https://www.filmfestival.gr/ https://www.theprojectgallery.gr/

Είσοδος: ελεύθερη

 

Με την υποστήριξη του:

Στην Αθήνα η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο:

The Exhibition “Intimacy: A Modern Tyranny” 

 

“Intimacy: A modern tyranny” the exhibition of the Thessaloniki Film Festival that brings cinema and the visual arts to a direct dialogue, is presented for the first time in Athens, at The Project Gallery (Normanou 3, Monastiraki) from Thursday 15 July to 15 September 2021, with free entrance for the public.

The exhibition was inspired by the book written by the American sociologist Richard Sennett The fall of public man / The tyranny of intimacy (published by Nefeli). Prophetic when it was first released in 1977 and now relevant today because of the  pandemic we got through – guided the 61st Thessaloniki International Film Festival to compose the official competition program. Meanwhile, the Festival commisioned 12 Greek visual artists to watch and comment in any way they wanted, on a film from the film festival which are inspired by the book.

The exhibition, curated by Orestis Andreadakis, was supposed to be presented at the Experimental Arts Center of the Metropolitan Organisation of Museums of Visual Arts (MoMus) of Thessaloniki in November 2020. The second lockdown, however, forced the Festival to present the films online and keep the original works in storage, while 130 reproductions of them were hung on the walls, columns and lampposts all over the city, reinforcing the promise of a public art which (may or should) resist the tyrannical intimacy of which Senet spoke about.

The difficult months of lockdown that followed, forced us to redefine our new habits and the functioning in the public sphere.

Now, on the verge of the pandemic social and political effects, the Thessaloniki International Film Festival presents the exhibition “Intimacy: A Contemporary Tyranny” at The Project Gallery. We try to see with in a different way the connection of images – moving or static and let the 12 works open a new dialogue for an overall experience of creating, viewing, and participating in everything public.

Participating artists:

Ileana Arnaoutou

Maria Varela

Zoi Gaitanidou

Petros Efstathiadis

Iasonas Kampanis

Vasilis Karouk

Aristeidis Lappas

Iliodora Margellos

Yassonas Megoulas

Margarita Bofiliou

Paola Palavidi

Sofia Rozaki

 

Organized by: Thessaloniki Film Festival

Duration: 15/ 07/ 2021 – 15 / 09 / 2021

Opening: 15/ 07/ 2021

Opening Hours: Tuesday – Saturday 12.00 – 20.00

Curator: Orestis Andreadakis

Production & Coordination: Thanos Stavropoulos

Exhibition Space: The Project Gallery (Normanou 3, Monastiraki – Athens, P.O. 10555)

Contact : 210 8706000 / 213 0436954

E-mail: info@filmfestival.gr / info@theprojectgallery.gr

Website: https://www.filmfestival.gr/ https://www.theprojectgallery.gr/

Entrance: free

 

Supported by:

In Athens the exhibition will take place at:

H «The Project Gallery» και η Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «Tρινακρία» παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με θέμα: «Canone Doppio» σε επιμέλεια του Francesco Piazza. Με την ευγενική υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Tempo Forte και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής: Ο διπλός κανόνας για κουαρτέτο εγχόρδων είναι μια σύνθεση του Igor Fedorovič Stravinskij που γράφτηκε το 1959 στη μνήμη του ζωγράφου Raoul Dufy. Για αυτήν την πολύ σύντομη σύνθεση με μόλις 20 μουσικά μέτρα και διάρκεια λίγο περισσότερο από ένα λεπτό, ο Stravinskij επιλέγει μια δωδεκαφθογγική σειρά με συμμετρικό χαρακτήρα που δημιουργεί κανόνες, ξεκινώντας με δύο βιολιά που επαναλαμβάνουν τη σειρά των δώδεκα φθόγγων δύο φορές. Ο δεύτερος κανόνας εκτελείται από τη βιόλα και το βιολοντσέλο, που προστίθενται στα βιολιά δημιουργώντας μια σύνθετη αντιστικτική πλοκή.

Η αφηγηματική δομή του «Διπλού Κανόνα» διερευνά το θέμα του διαφορετικού από εμάς ως πιθανό προϊόν των επιλογών μας και του συνδυασμού τους, μέσω 12 θεμάτων, όπως οι δώδεκα ήχοι του δωδεκαφθογγικού συστήματος του Stravinskij, τα οποία εκφράζουν μια επιδρομή στις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης φύσης και οδηγούν σε διαφορετικές ερμηνείες και επιλογές.

Οι 12 θεματικές αντλούν έμπνευση από τη λογοτεχνία ως τη φιλοσοφία, από τη μουσική ως και τη μυθολογία, από την ψυχανάλυση στην επικαιρότητα και έχουν ανατεθεί σε δώδεκα ζευγάρια καλλιτεχνών, συνθέτουν στον «Διπλό Κανόνα» μια σειρά από 12 δίπτυχα έργα στα οποία ο κάθε καλλιτέχνης είναι η αντίστιξη του άλλου και σε κάθε παρτιτούρα προστίθεται μια άλλη παράλληλη: ένας διπλός κανόνας στον οποίο το θέμα της πολλαπλής φύσης της ανθρώπινης ύπαρξης, προσεγγίζεται από δύο διαφορετικές και συμπληρωματικές απόψεις.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες είναι το Σεξ, ο Λαβύρινθος, ο Πόλεμος, ο Καθρέφτης, η Μάσκα, οι Δίδυμοι, ο Σωσίας, η Εδέμ, το Όνειρο, η Σκιά, η Ηχώ και το Ταξίδι.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ώρα 16:00 – 21:00

Διάρκεια έκθεσης: 20 – 5 – 2021 έως 18 – 6 – 2021

Ωράριο: Τρίτη – Σάββατο: 12:00 – 20:00 (Κυριακή – Δευτέρα κλειστά)

 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Αβλάμης Γεράσιμος, Evita Andújar, Νίκος Βαρυτιμιάδης, Valentina Biasetti, Gianluca Capozzi, Pierluca Cetera, Giuseppe Ciracì, Ελένη Γκινοσάτη, Demetrio Di Grado, Alice Faloretti, Vittorio Iavazzo, Μιχάλης Καραΐσκος, Έλενα Κυρκιλή, Ευδοκία Κύρκου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ισμήνη Μπονάτσου, Patrizia Novello, Διονύσιος Παππάς,

Κωνσταντίνος Πάτσιος, Vania Elettra Tam, Ειρήνη Τατάκη, Samantha Torrisi, Massimiliano Usai, Βούλα Φερεντίνου.

 

Συντονισμός έκθεσης – καταλόγου: Βασίλης Καραμπάτσας.

Τηρώντας τους αναγκαίους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού Covid19.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από τους επισκέπτες.

Οι κανόνες ασφάλειας θα ισχύουν  σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, καθώς και στο all-day-bar Couleur Locale, με το οποίο έχουμε την χαρά να συνυπάρχουμε και στο οποίο μπορεί κάποιος να καθίσει με θέα την Ακρόπολη, πριν και μετά την έκθεση.

Info: The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς) στον 1 όροφο στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale.

 

  «The Project Gallery» and the Hellenic Community of Sicily “Trinacria” presents the group exhibition entitled: “Canone Doppio” curated by Francesco Piazza, with the kind support of the Italian Educational Institute of Athens, Tempo Forte and under the auspices of the Municipality of Athens.

As the curator of the exhibition notes: Double Canon for String Quartet is a composition by Igor Fedorovič Stravinsky written in 1959, in memory of the painter Raoul Dufy. In this short composition, of only 20 bars, that lasts just over a minute, Stravinsky chooses a series of twelve notes with a symmetrical character that give rise to canons played with two violins that repeat the series of twelve sounds twice. The second canon is performed by a viola and a cello that are added to the violins, creating a complex contrapuntal plot.

The narrative structure of “Canone Doppio” investigates the theme of the other, as a possible product of one’s own choices and their combination through 12 topics, such as the twelve sounds of Stravinsky’s dodecaphonic system, which express a foray into various aspects of human nature, and which lead to different interpretations and representations.

The 12 subjects draw inspiration from literature to philosophy, from music to mythology, from psychoanalysis to chronicle, assigned to twelve couples of artists. They compose in “Double Canon” a series of 12 diptychs in which each artist is the counterpoint of the other and each musical score is addressed from two different and complementary points of view.

The artists draw inspiration from the following topics referred to Sex, Labyrinth, War, Mirror, Mask, Twins, Doppelganger (Alter Ego), Eden, Dream, Shadow, Echo, Journey.

 

Exhibition opening: Thursday 20th of May 2021, 16:00 – 21:00

Exhibition duration: 20 – 5 – 2021 to 18 – 6 – 2021

Hours: Tuesday – Saturday: 12:00 – 20:00 (Closed on Sunday & Monday)

 

Participating Artists:

Evita Andújar, Avlamis Gerasimos, Valentina Biasetti, Ismini Bonatsou, Gianluca Capozzi, Pierluca Cetera, Giuseppe Ciracì, Demetrio Di Grado, Alice Faloretti, Voula Ferentinou, Eleni Ginosati, Vittorio Iavazzo, Michalis Karaiskos, Helen Kyrkilis, Evdokia Kyrkou, Alexandros Maganiotis, Patrizia Novello, Dionisios Pappas, Konstantinos Patsios, Vania Elettra Tam, Irini Tataki, Samantha Torrisi, Nikos Varytimiadis, Massimiliano Usai.

 

Exhibition – catalogue coordination: Vassilis Karampatsas

All necessary health measures apply due to COVID-19.

Use of face masks inside the gallery is mandatory.

The health measures apply to all floors of the building as well as to the all-day-bar Couleur Locale (where one can sit and enjoy the Acropolis view before and after the exhibition!)

Info: The Project Gallery, Normanou 3 (in the passage), 1st floor, Monastiraki

Cataloge

Pricelist

Alex in Wonderland, ACT II:
If you don’t know where you are going, any road will get you there
Α curatorial proposal examining the allure of art and the relationship between different art forms through an eclectic collection of works reflecting the creative energy of our times.
The exhibition, curated by Alexandra Kollaros, opens at The Project Gallery, Athens, Greece, on Friday 6 November 2020.
Through a diverse group of artists the exhibition explores the boundaries between different art forms and the power of context to direct the relationship between image and audience. Multiversity doesn’t just regard scale, colour and material, but extends to the style and type of the exhibits; from naturalistic painting to street art portraiture, from typographic installations to embroidered tableaus, from life-size animal sculptures to kinetic art. An experimental soundtrack, especially composed for the exhibition by pianist Lefki Karpodini and composer Periklis Liakakis, accompanies the show, infusing a different art form into the mix. The different elements merge to create a timeless, magical Wonderland we are invited to explore through this contemporary proposal that highlights the work of artists worth knowing and supporting now.
At the dawn of a new era, at a time tinted with uncertainty art offers a way out, acting as the glue that keeps the fabric of our society together.
Art is the answer.
 
This is the second instalment of the Alex in Wonderland art trilogy (2011-), a series of exhibitions inspired by Lewis Carroll’s «Alice’s adventures in Wonderland», initiating the viewer into art’s magical dimension.
 
Parallel to the physical space you can visit 2 online versions of the show: a virtual reality gallery, which the visitor can navigate in 3D, and a microsite accessible at: http://www.artaz.gr/alex-in-wonderland-ii/.
 
The exhibition also features an extensive parallel program of events, to be announced on a daily basis.
 
Participating artists:
Dimitra Chanioti, Sarah Ettlinger, Panagiotis Ferentinos, Simoni Fontana, Vassilis Georgiou, Heart Factory, Christos Ghionis, Itsmi, Vasilis Karouk, Kalliopi Kouklinou, George Koutsouris, Loula Leventi, Dimitris Liossis & Harrison Lambert, Paraskevi, Kostas Protopapas, Argiris SER, Maria Spyraki, The Krank, Katerina Tsaligopoulou, Iakovos Volkov, Constantine Vraziotis.
 
Curated by: Alexandra Kollaros
Opening: Friday 6 November 2020, 15:00 – 21:00
Duration: 7-29 November 2020
Experimental Soundtrack: Lefki Karpodini & Periklis Liakakis (λ-ensemble)
With the support of: artAZ
Media Sponsor: Kroma magazine
Online Viewing Room: Opening Sunday 15 November 2020
Are you interested in acquiring art? Ask us to send you the artworks’ list: alexandrainwonderland2@gmail.com
 

PRICELIST

 
 

Duration:   8/10/2020 until 01/11/2020

This exhibition is a continuation of UrbanAct‘s collaboration with the Italian Cultural Institute of Athens, in an effort to promote the work of young renowned artists from the field of streetart, from Greece and Italy. Through this creative dialogue of the artists, we will approach the contemporary visual environment of the two countries.

Eight (8) artists participate in this exhibition: Blaqk, Kez, Kostis Damoulakis aka Jamer and Same84 from Greece and 2501, Etnik, Ozmo and Paolo Psiko from Italy.

Several of the artists mentioned have participated in the mural programs we implement in Greece, and some are “preparing” for their first visit to our country. The artists present, each in the same dimension of space “2×2“, a different perspective of their work. Their questions, their anxieties, doubts and temporary answers pass from the “canvas” of the public space, to their closed personal space-studio, and from there they are “exposed” again to the general public.

 

CATALOGE-PRICELIST

 

 

 


 

Duration: 17/09/20 – 04/10/20

The Project Gallery in collaboration with the creative team “Art in your Hand”, presents the exhibition: “9 Stories” of traveling and exploration, all the works are made and printed digitally taking advantage of the new media. This exhibition is completely different from what the gallery has presented so far, offering visibility to a group of young designers. When digital meets physical things really get interesting.

In this exhibition, you choose your own path, the city you want to visit, who you want to be, you pick your favorite items and a new journey begins.

Nine chapters that take you on 9 alternative, different worlds: wanderers that follow paths in the cities, inside spectacular architectural worlds, with a chance to travel from Athens to Dubai, choosing a mask to wear and take with them souvenirs – reminders from their childhood. Things that make them feel for a short of while, like adventurous kids, creating their personal city stories embracing atmospheric landscapes or abstract visions.

Stories and memories that exist inside us, finally represent us. The aim of this exhibition is to create a new narrative, no matter how short, a story and give the audience the opportunity to get to know the work of  the team: “Art in your Hand”. 

Art in Your Hand is a creative office producing customized design services through art, with bases in Athens and Dubai, with a core team consisting of artists, graphic designers and architects.

Curating: Alexandra Malakasioti

Department History and Theory of Arts, ASKT

 

Discover More Artworks Here !

 


 

 

Visual Meets Vinyl

The online platform, To Pikap Community – Αrt in Thessaloniki, for the first time, travels and presents to the Athenian audience a live and interactive project in actual space. 34 artworks of the most recent visual production of the city form the core of the exhibition entitled Visual meets Vinyl that will be on show from February 15 to March 8, 2020, at the venue of Τhe Project Gallery

Opening: Saturday, February 15, 20:00-23:30

Exhibition Duration: 15-2-2020 until 8-3-2020

Curators: Dimitris Aggelis, art director of “To Pikap Community” in collaboration with Domna Gounari, art-curator of exhibitions and performances of contemporary art.

In the past decades, many exhibitions have been organized under the theme of multifaceted character of vinyl records and their relation to visual arts: from the early age of vinyl production at the end of the 1940’s, to the end of the 1960s that due to technological developments formed the peak period of its performance, through the early 1980’s, the period of its decadence, and until its recent commercial reappearance. Vinyl Records have influenced to a great extend the artistic oeuvre of both renowned and young artists who, in many occasions, have placed them at the center of their artistic creation.

Renown visual artists have created the covers of the most successful music productions: in 1955 Salvador Dali for Jackie Gleason, in 1967 Andy Warhol for Velvet Underground, in 1983 Keith Haring for David Bowie, in 1984 Jean-Michel Basquiat for The Offs, in 2003 Robert Rauschenberg for the Talking Heads, in 2011 Banksy for the Blur, the Red Hot Chili Peppers have collaborated with Damien Hirst etc. In parallel, contemporary exhibitions highlighted the connection between visual artists and musicians. Mainly in the 1960s, pop and rock music performers collaborated closely with visual artists in the creation of the most subversive, radical and avant-garde covers while at the same time, young, underground musicians are recognized not only for the quality of their music but also for the exquisite visual creation that comes with it.

In contrast to the above practice, the exhibition Visual meets vinyl focuses on artistic creations that, have been materialized through the study of a specific Record Album cover, of its music content and the artistic profile of the musician. 34 artists choose among their favorite vinyl-records and are inspired from them in order to create new artwork using multiple of expressive mediums: painting, photography, installation, drawing, itching, sculpture and video. The exhibition aims to introduce to a wider audience the recent artistic production together with the musical and visual source of inspiration behind each artwork and also highlight the current contemporary art scene of Thessaloniki.

Participating artists

Christiana Aliente, Dimitris Ameladiotis, Maria Andrikopoulou, Lampros Asimakis, Zefi Athanasopoulou, Zisis Bliatkas, Fani Boudouroglou, Giorgos Chatziagorou, Aggelos Damis, Tomas Diafas, Yiorgos Drosos, Elena Efeoglou, Maria Galazoula, Iordanis Kalimerakis, Dimitris Karlaftopoulos, Despina Konstantinou, Thomas Lioutas, Valia Lolidou, Giorgos Mihalopoulos, Yorgos Papakarmezis, Alexandros Plomaritis, Zografia Popoli, Thanasis Sabaziotis, Filippos Tatakis, Ano Theodoroglou, Maria Tsagkari, Marina Tsakalou, Stefanos Tsakiris, Nikos Varitimiadis, Stephania Veldemiri, Christos Venetis, Maria Vozali, Ania Vouloudi, Alexia Xafopoulou